Over mij

Mijn naam is Johan Otten. Getrouwd met mijn lieve Eline en vader van de mooiste dochter van de wereld, Joanne. Als gezin wonen we in het mooie Twente.

Actief binnen de kerk als spreker en bij de lokale gemeente als Taakveldleider kinderwerk. Naast mijn dagelijkse bezigheden (bijvoorbeeld als eigenaar van Muziekschool Otten) ben ik in 2015 ook begonnen met de studie Theologie als deeltijdstudent aan de Christelijke Hogeschool in Ede, met de specialisatie “Evangelisch voorganger”. Daarnaast volg ik mijn verdere specialisatie aan het Baptisten Seminarium in Amsterdam, hier volg ik de ordinatie route voor de ABC Gemeenten.

Tijdens de opleiding heb ik ontdekt dat ik gemeente opbouw ontzettend leuk vind. Het geeft mij de kans om op projectmatige basis aan de slag te gaan, één van van mijn sterke punten. Voordat ik startte met de opleiding wist ik dat pastoraat mij enorm trok. Tijdens de opleiding heb ik dit verder bevestigd gezien. Mijn diepe verlangen is dan ook om op den duur voorganger van een gemeente te mogen worden en hierbij speciaal aandacht te mogen hebben voor crisispastoraat en gemeente opbouw.

Mijn passie voor het geloof probeer ik te delen met anderen op mijn eigen manier. Door mijn dagelijks leven, maar ook specifiek tijdens de momenten wanneer ik voorga in diensten of actief ben bij andere kerkelijke activiteiten. Ik ben ontzettend dankbaar voor de vele mogelijkheden die ik krijg om mensen te vertellen wat het geloof betekent voor mij. En wat het mag betekenen voor iedereen. Ik vind het een uitdaging om de lessen uit de Bijbel te verbinden aan de praktijk van nu. Ik hou er van om mensen te prikkelen met de uitdagingen die de Bijbel ons geeft.

Ik hou van spannende thema’s en praktische voorbeelden.
Thema’s waar ik graag over spreek zijn bijvoorbeeld:
– Vergeving
– Discipelschap
– Christen zijn en de wet
– Wie ben jij?
Ook vind ik het altijd een super leuke uitdaging om met thema’s aan de slag te krijgen die ik vanuit kerken of verenigingen krijg. Ik zou zeggen: Kom maar op 🙂

Naast mijn passie voor spreken heb ik een tweede passie, mijn passie voor muziek. Ik geloof dat God iedereen talenten geeft. Eén van de talenten die ik mocht ontdekken, ontwikkelen en inzetten is muziek. Binnen de band Rinon komt dit tot uiting. We treden op tijdens diensten en evenementen en schrijven onze eigen nummers. Met onze nummers hopen we de juiste snaar van het hart te kunnen raken. Ook proberen we gesproken woorden en muziek te combineren. Want daar waar woorden stoppen kan de kracht van muziek het hart openen. Het is ook mogelijk om de muziek van Rinon te combineren met mijzelf als spreker, als band kunnen we een dienst thematisch invullen met één van onze thema’s, of we spreken met de commissie een thema af en werken deze verder uit.

Een afspraak maken voor een spreekbeurt? Of andere activiteit? Neem gerust contact op.