Weetje, de Bijbel is zo gek nog niet.
De laatste tijd horen we van allerlei kritische noten over geloven, over de Bijbel, over christenen, over God… En weetje? Het is ook goed om kritisch te zijn, zolang kritisch zijn maar niet betekent dat je stug wordt. Want daar zijn wij mensen ook maar al te goed in. We kunnen heel goed negatieve punten breed uitlichten. Maar draait het daar om bij kritisch zijn?

Volgens mij gaat het er om dat we elkaar opbouwen, ondersteunen, de ander tot zijn of haar recht laten komen.
En daar gaat het in de Bijbel onder andere ook over.

Lees bijvoorbeeld eens Romeinen 15:1
“Maar wij die sterk zijn, zijn verplicht de zwakheden van hen die niet sterk zijn te dragen, en niet onszelf te behagen.”
En leg nu deze tekst eens naast de maatschappij….

Maar dat is op zich nog lekker makkelijk. De maatschappij. dat is nog best een hele afstand, gevoelsmatig. Maar weetje? De maatschappij ben jij! Dus haal het eens dichterbij. Voor wie ben jij onlangs nog tot steun geweest? Er is altijd iemand die op een bepaald punt “zwakker” is dan jou. Heb jij diegene geholpen op dat gebied?

En wat dan heel gaaf is om te bedenken: Jezus zei Zelf: Wanneer je de ander kleed/de ander bezoekt/de ander helpt/de ander……/ dan heb je dat voor Mij gedaan.

%d bloggers liken dit: