Jaaa, de cd is zo goed als af! De Rinon EP met zeven eigen nummers gaat heten: REIS. Als trotse ouders maken we de naam van de kleine bekend. Want wat zijn we lang in verwachting geweest! Het maken van de cd was voor ons een hele reis. Hierover lees je in dit stuk uit het persbericht over het speciale cd release concert:

“Buitenkansen zijn er om aan te grijpen. Dat is precies wat de Twentse band Rinon twee jaar geleden deed – en zo begon de avontuurlijke reis van het maken van een cd. Nu presenteert deze energie- en passievolle christelijke band een veelzijdige EP met de titel REIS. De presentatie vindt plaats tijdens een gratis toegankelijk concert op vrijdag 8 mei 2015. Muziekliefhebbers kunnen deze avond in Het Centrum in Nijverdal hun hart ophalen bij bekende, maar vooral ook de nieuwe eigen nummers van de cd REIS!

Release concert
Als na twee jaar vele uren hard werken een cd af is, dan leg je het resultaat niet stilzwijgend in een winkelschap. De band Rinon (met leden afkomstig uit Twente) pakt een CD release liever voortvarend aan en zet een concert van formaat op poten. Het volledig vernieuwde Het Centrum aan de Constantijnstraat in Nijverdal is geopend vanaf 20.00 om nieuwsgierigen te verwelkomen. Om 20.30 uur trappen de vijf muzikanten het concert af!

Dankbaar
Rinon grijpt het concert niet alleen aan om REIS als cd te presenteren, maar ook als dankconcert voor het feit dat REIS gemaakt mocht worden. “Drie jaar geleden kreeg ik de inspiratie om nummers te schrijven,” vertelt zangeres en liedschrijfster Eline Jonas, “maar twee jaar geleden kregen we het ongelooflijke aanbod om deze nummers op cd te zetten!” Dit aanbod kwam van een bekende en ervaren gospelartiest uit Vriezenveen. Hij bood aan om met zijn productiemaatschappij het gehele opnameproces op zich te nemen. Eline: “Snap je dan dat we daarvoor erg dankbaar zijn?”

Muzikale reis
Het op papier zetten van nieuwe teksten en melodieën was het begin van een lange en voortdurende muzikale reis. Welke muziek ondersteunt de tekst en melodie het best? “Het gaat er tenslotte om dat de boodschap overkomt,” stelt zanger en gitarist Johan Otten. Tijdens dit ontdekkingsproces moest er aardig aan zowel de nummers als aan de muzikale kwaliteiten van de band geschaafd worden. Johan legt uit: “Voor ons als muzikanten is het opnemen van een kwalitatief zeer goede cd een ultieme leerschool geweest. De opnames laten iedere imperfectie perfect horen!” Het resultaat is een prachtige verzameling nieuwe nummers geworden, klaar om de luisteraar mee te nemen op reis!”

Op dit moment werken we tussen de optredens door hard aan de laatste punten voor de cd release. Posters, flyers, een nieuwe website, en om de cd écht ter wereld te laten komen moet er eerst geperst worden. We kunnen niet wachten tot we hem echt in handen kunnen houden! 😉
En jij, heb je 8 mei al in je agenda geschreven? Zien we elkaar dan!

 

Wil je meer weten over het verhaal achter het ontstaan van de cd? Klik dan hier en lees de blog die Eline hier speciaal voor heeft geschreven.

%d bloggers liken dit: